Sarma Sudura


Sarma Sudura

Sarma plina sudura

Este un material din categoria consumabilelor pentru sudarea materialelor metalice prin procedeul de sudare MIG-MAG. Procedeul de sudare MIG-MAG are o pondere insemnata in procesul de fabricatie a constructiilor sudate, fiind utilizat pentru sudarea unei varietati de oteluri (carbon, slab si inalt aliate, incarcari dure), material de aluminiu si cupru, suduri avand ca material de baza materiale diferite.

Sarma Sudura

Sarma si flux pentru sudare SAW

Pentru sudarea sub strat de flux a elementelor constructiilor navale, podurilor si recipientelor sub presiune. Procedeul permite sudarea componentelor de grosime mare, cu o foarte buna rata a depunerii materialului de adaos, la curenti si viteze mari de sudare, cu una sau mai multe treceri.

Sarma Sudura

Sarma tubulara cu flux

Sarmele tubulare cu flux (rutilic, bazic sau metalic) au o pondere tot mai mare in procesul de sudare, in detrimentul sarmelor pline. Sunt utilizate la sudarea in mediu de protector de gaz. Sarmele tubulare se caracterizeaza prin viteze de avans si coeficienti de depunere mai mari decat la sarmele pline, pierderile prin stropi sunt mai mici, rezultand un randament mai bun, cu asigurarea unei protectii mai eficiente a cordonului de sudura, avand influente favorabile asupra caracteristicilor mecanice ale cusaturii sudate.